Hungary

Budapest’s Surroundings

Szentendre – Konstens och museernas stad (4 timmar 150 € + entréavgifter )

Vi kör förbi Budapests äldsta delar och kommer till den mest konstnärliga byn i närheten av huvudstaden. Denna lilla stad har allt som en artist behöver: färgglada hus, smala gator, konstgallerier, antikaffärer, goda viner och marsipan. Turen inkluderar: en promenad i byn, Marsipanmuseet, Vinmuseet, Kovács Margit Keramikmuseet (en omfattande samling av Margit Kovacs keramiska verk som utmärkas av en syntes av folk- och bysantinska motiv). Innan vi återvänder till Budapest, kan du njuta av en trevlig måltid i en av Szentendres förtjusande restauranger.


Szentendre – Visegrád (5 timmar 160 € + entréavgifter)

Bara några kilometer bort från Szentendre ligger Ungerns 1300-talets huvudstad, Visegrád. En blandning av fantastisk natur och intressant historia. Vi besöker ruinerna av en borg, som tjänade fyra ungerska kungar. Härifrån kan vi njuta av en härlig utsikt över Donaukröken.


Donaukröken – Esztergom, Visegrád, Szentendre (7 timmar 180 € + entréavgifter)

Vi börjar i Ungerns äldsta stad, Esztergom, som hyser landets största kyrka (St. Stephans Basilika) och besöker två av Ungerns tidigare huvudstäder (Esztergom och Visegrád) samt en pittoresk liten stad, Szentendre. Dessutom får du på denna tur möjlighet att njuta av vackra landskap, se ruinerna av ett mycket viktigt slott i Ungerns historia och uppleva Szentendres unika atmosfär. Det är också ett bra tillfälle att köpa alla dina souvenirer och innan vi återvänder till staden, kan du njuta av en trevlig måltid i en av Szentendres förtjusande restauranger.

Gödöllő – I Sissis fotspår (4 timmar 150 € + entréavgifter)

Slottet i Gödöllő är en av de största och viktigaste monumenten i den ungerska slottarkitekturen. På 1800-talet var Gödöllő en av kejsarinnan Elisabeths favoritplatser, som hon använde som sommarpalats. Genom att gå igenom slottets rum kommer du att lära känna Habsburgdynastin och den tragiska historien om kejsaren Franz Josefs familj. Genom en promenad i slottsparken, kan du föreställa dig, varför denna ort var liksom en bit av himlen för kejsarinnan Elisabeth av Österrike, mer känd som Sissi. )

Balaton sjön – det ungerska havet (7 timmar 180€ + entréavgifter)

Det var en gång ett land som hade tre hav... För några århundraden sedan var detta landet Ungern. Av de tre haven förblev oss bara en: Centraleuropas största sjö, Balaton sjön, som ännu idag är ungrarnas mest populära resmål. Mediterran atmosfär, vackra utsikter och goda vin – vad vill man mer?